Larvik bibliotek
Nansetgata 29,3256 Larvik
Postadresse:
Pb 2020, 3255 Larvik

tlf.: 33 17 10 50
fax: 33 18 79 05
e-post: larbib@larbib.no

Åpningstider:
(Ubemannet fra 08-09)
man-tors 08 - 20
fre 08 - 16
lør 10 - 14

  • Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Poesiparken i Larvik Skriv ut E-post

Veien gjennom Bøkeskogen. Foto: Rigmor HaugPoesiparken er et konsept hvor dikt og litterære sitater skal prege offentlige rom og gi innbyggerne og besøkende en ny opplevelsesdimensjon.

Vi skal kunne gå på en oppdagelsesreise gjennom bylandskapet vårt. Parken skal utgjøre en stille røst i bybildet - en tilleggsverdi. Larvik skal bli en by som bruker poesien til refleksjon, til inspirasjon og til å få fram de gode følelsene i oss - i vår hverdag - der vi ferdes. Grunnideen er å gjøre diktene og ordet tilgjengelig.

Den opprinnelige ideen til Poesiparken i Larvik er unnfanget av Louis Jacoby. Den fikk umiddelbart stor støtte hos politikerne, næringslivet og administrasjonen i fylket og kommunen og alle parter bidrar økonomisk og på andre måter. Poesiparken er organisert som et prosjekt i Larvik kommune. Det er etablert en styringsgruppe med deltakere fra Larvik kommune, næringslivet og initiativtaker Louis Jacoby. En egen tekstgruppe kommer med forslag til tekster og plassering av disse.

Poesiparken ble høytidelig åpnet i forbindelse med Kulturnatta i november 2008. Da ble den foreløpig siste og kanskje mest spektakulære installasjonen avduket på Lilletorget – et vakkert tre laget på NLI Group, gamle Alfred Andersen, med teksten ”Veien gjennom Bøkeskogen” av Gunnar Reiss-Andersen.

Inger Hagerup: Mauren. Foto: Rigmor HaugI alt sju installasjoner med dikt er ferdige. På den gamle DnB-bygningen står et Inger Hagerup dikt nesevist på veggen: Liten, jeg? Fra diktet «Mauren». Mens du må kikke godt for å oppdage sitatet på trappa til Torget fra Narvesen-kiosken. Der står det: "Alle barn trenger kjærlighet, særlig de som ikke fortjener det."

Man skal kunne oppdage diktene og sitatene hvis en tar seg tid til å kikke etter. Derfor er noen hogget i stein på bakken. Plutselig tråkker du på et.

Det jobbes stadig med nye tekster og nye steder å plassere diktene. Kunstneren Julia Vance arbeider i disse dager med installasjonen til Inger Hagerups dikt «Våre små søsken» som skal stå i tilknytning til kulturhuset Bølgen.

Alle kan være med på å foreslå nye tekster og plasseringer. Det er bare å sende dem til Larvik bibliotek.

Du kan lese mer om poesiparken i Østlandsposten: http://www.op.no/poesiparken/

Sist oppdatert mandag 25. november 2013 15:09
 

Søk i våre samlinger

Mine lån