Larvik bibliotek
Nansetgata 29,3256 Larvik
Postadresse:
Pb 2020, 3255 Larvik

tlf.: 33 17 10 50
fax: 33 18 79 05
e-post: larbib@larbib.no

Åpningstider:
(Ubemannet fra 08-09)
man-tors 08 - 20
fre 08 - 16
lør 10 - 14

  • Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Barneavdelingen

Barneavdelingen, Larvik bibliotekMidt i barneavdelingen bor GrevLing. Han vil gjerne ha besøk i huset sitt, men liker ikke å rydde og vil helst ha hjelp til det. Og hvis du tar med deg GrevLing på tur i biblioteket, vil han at du følger ham hjem etterpå.

I barneavdelingen vår finner du bildebøker og bøker for små og store barn. Vi har egne hyller med bøker som er lette å lese, eventyrbøker, dikt, lydbøker og faktabøker. Vi har også en ganske stor samling med barnefilmer. Bøker kan du låne i 4 uker og filmene kan du låne i 1 uke.

Barneavdelingen skriver en blogg med boktips for deg som liker å lese. Her finner du bøker med mange forskjellige tema. Bloggen heter Barnebokelskeren.

 

Til skoler og barnehager:

Eventyrtimer
Vi tilbyr eventyrstunder til barnehagegrupper, enten på biblioteket eller vi kommer ut til barnehagen. Ønsker din barnehage eventyrtime? Ta kontakt på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller telefon 33 17 10 50

Bokprat
Vi kommer gjerne på foreldremøter eller personalmøter og forteller om de gode barnebøkene. Ta kontakt i god tid, gjerne 14 dager før. Vi holder også bokprat for klasser dersom dere ønsker det.

Bestilling av bokpakker
Ønsker du bøker til barnehagen/klasserommet kan vi sette sammen bokpakker tilpasset dine ønsker. Bestill i god tid, minst en uke før du trenger bøkene. Du kan ha bøkene i 6 uker. Når du bestiller vil vi gjerne vite antall barn, alder, lesenivå og tema.

Bibliotekbesøk
Alle 3. klasser og 8.klasser blir invitert til biblioteket. Men alle er velkommen! Dersom du vil ta med en klasse/barnehage til oss, vil vi gjerne ha beskjed i forkant slik at alle får mest mulig glede av bibliotekbesøket.

 

Til foreldre:

Spør oss gjerne om råd og tips. Vår blogg Barnebokelskeren kan være et nyttig verktøy for å finne gode leseopplevelser til barna.

Alle 3.klassinger får lånekort når de besøker biblioteket sammen med klassen. Gjør deg kjent med vårt lånereglement. Vi tilbyr tjenesten Mine lån hvor du enkelt kan følge med på hva barna har lånt, forlenge lånefrister og bestille bøker. Du kan koble sammen flere lånekort i familiemappa. Vi hjelper deg gjerne med dette.

 

Velkommen til barneavdelingen!


grev Ling leser

Vet du...

at du kan låne lydbøker
på biblioteket?

Websøk - barn

Søkemuligheter

Mine lån